Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
55 g | Mandlar | |
2 tbsp | Strösocker | |
70 g | Vetemjöl | |
1 tbsp | Kardemumma Mald | |
55 g | Havregryn | |
85 g | Smör | |
Fyllning | ||
2 tbsp | Vetemjöl | |
900 g | Blåbär Fryst | |
85 g | Strösocker |
Förberedelser: Smöra formen med rumstempererat smör, ca 30 gram. Sikta mjölet till fyllningen. Skär kylt smöret till toppingen i tärningar och grovhacka mandeln.
Förvärm ugnen till 200 grader. Pensla en pajform, med en diameter på ca 25 cm, med det rumstempererade smöret.
Blanda blåbären, sockret och mjölet och fördela i pajformen.
Lägg alla ingredienser till toppingen i en matberedare och mixa tills det fördelats jämnt. Blandningen ska vara riktigt torr, så tillsätt mer mjöl vid behov. Strö ut jämnt över fyllningen.
Grädda 20-25 minuter. Det kan hända att fyllningen kokar över, så ställ en plåt under pajen i ugnen.
Servera ugnsvarm, med vispgrädde eller glass.
Photo:
Max och Liz Haarala Hamilton
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
2 Blåbär Frysta 500g Magnihill