Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Quinoasallad | ||
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 pc. | Citron | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 pc. | Granatäpple | |
1 pc. | Rödlök | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 tsp | Salt | |
70 g | Färsk bladspenat | |
3 dl | Quinoa | |
Ädelostgratinerad aubergine | ||
2 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Salt | |
140 g | Ädelost | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 pc. | Aubergine |
Sätt ugnen på 200 grader.
Quinoasallad: Koka 4 portioner quinoa i rikligt med vatten i en stor kastrull ca 12-15 min. Sila sedan av den i ett durkslag och spola under kallt vatten.
Ädelostgratinerad aubergine: Skölj och skiva auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla skivorna med olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 10 min. Ta sedan ut plåten och smula över hälften av ädelosten över de grillade aubergineskivorna. Sätt in i ytterligare 3-5 min så att osten smälter och får fin färg.
Quinoasallad: Mixa samman persilja, citronsaft, olja, balsamvinäger,honung, salt och peppar till en dressing i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
Skala och finstrimla rödlök. Skölj spenat och linser. Blanda samman med den kokta quinoan och tillsätt dressingen, blanda väl.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna i en skål.
Montering: Lägg upp quinoasalladen på ett fat. Lägg över de ädelostgratinerade aubergineskivorna och toppa med granatäppelkärnor. Smula över resten av ädelosten.
Näringsvärde: 706 kcal, 34 g protein, 28 g fett, 75 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado