Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Majonnäs | ||
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Dijonsenap | |
3,5 dl | Solrosolja | |
2 pc. | Ägg | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,25 tsp | Tabasco | |
2 tbsp | Gräddfil | |
1 tsp | Dijonsenap | |
0,5 krm | Salt | |
6 pc. | Ägg | |
1 tsp | Dill - färsk | |
1 tbsp | Pepparrot Färsk | |
280 g | Räkor Skalade | |
1 tsp | Smaksatt salt |
Börja med att göra majonnäsen. Dela äggen och separera gulan från vitan. Lägg äggulorna i en vid skål och tillsätt senapen och saltet. Vispa tills blandningen bleknat och blivit krämig, använd en ballongvisp. Fortsätt att , vispa och häll i oljan, bara några droppar i taget, tills blandningen emulgerar och tjocknar. Tillsätt slutligen sa 2 tsk pressad citronsaft.
Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp och låt koka i ca 8 minuter. Kyl äggen i iskylt vatten, skala dem. Dela äggen på mitten på längden och skopa ur äggulorna, lägg dessa i en skål.
Blanda äggulorna med majonnäsen, gräddfilen, senap och tabasco. Salta efter smak. Spritsa blandningen i hålorna på äggvitorna. Toppa med räkorna, riven pepparrot hackad till och smaksatt salt. Servera tillsammans med citronklyftor.
Här har vi använt oss av smaksatt salt, i boken där receptet är hämtat ifrån används "hösalt" vilket du kan göra själv på följande sätt: Ta 4 stora nävar ekologiskt hö, lägg detta på ett eldfast fat eller i en gjutjärnspanna. Antänd höet och låt det brinna till aska. Stjälp ned hö-askan i en mortel, tillsätt 55g salt och mal blandningen. Avsluta med att sikta genom en fintrådig sil och förvara sedan i ett lufttätt kärl.
Photo:
Max och Liz Haarala Hamilton
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt