Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kryddig färskost | ||
0,5 tsp | Dill - torkad | |
1 tsp | Fänkål Krydda | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
1 tsp | Kummin | |
Färsk gräddfilsost | ||
1 tsp | Salt | |
3,5 dl | Gräddfil | |
6,5 dl | Mellanmjölk |
Gräddfilsost: Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle. Låt svalna.
Sila innehållet genom en ostduk ner i en stor skål för att samla vasslen. Låt silningen ta ca 2 timmar i rumstemperatur.
Kryddning: Mal alla kryddorna tillsammans i en mortel. Blanda med gräddfilsosten och salta efter smak. Förvara i kylskåpet.
Photo:
Max och Liz Haarala Hamilton
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt