Skip to main content
Kladdkaka med Daim-topping
Hemmakock

Kladdkaka med Daim-topping

30 minEasy
150,80 kr
8 portions 6,91 kr per portion
Fler recept: Saffranskladdkaka med lingongrädde, Kladdkaka med daimtäcke

Kladdkaka
1,5 dlVetemjöl
3 pc.Ägg
5 tbspKakao
125 gSmör
3 dlStrösocker
Daim-topping
1 tbspStandardmjölk
50 gSmör
1 dlStrösocker
1 tbspVetemjöl
112 gDaim
1 tbspKakao
Instructions
1

Kladdkakan: Ta fram smör och låt det bli rumstempererat. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i cirka 18 minuter. Låt svalna.

2

Daim-topping: Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad Daim.