Skip to main content
Lammbiffar med sötpotatis och morotstzatziki

Lammbiffar med sötpotatis och morotstzatziki

30 minEasy
471,95 kr
4 portions 67,05 kr per portion
Familjekassen v1

Lammfärsbiffar
1 krmChilipulver
0,5 tspSalt
50 gCashewnötter Naturella
1 pc.Ägg
0,5 tspSpiskummin
1 tspMynta - torkad
1 pc.Gul lök
500 gLammfärs
Till servering
4 pc.Sötpotatis
60 gRuccolasallat
Morotstzatsiki
2 pc.Vanliga morötter
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Sötpotatis: Värm ugnen till 225 grader.

2

Skölj och skiva sötpotatisen i centimetertjocka skivor. Strö ut skivorna över en plåt. Pensla på olja och salta.

3

Lammbiffar: Skala och riv löken. Hacka nötterna fint.

4

Blanda färs, lök, nötter, ägg och kryddor. Forma till 8 biffar per 500g färs (eller drygt 20 köttbullar om tid finns).

5

Sötpotatis forts: Ställ in plåten med sötpotatis i ugnen och baka i ca 15 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.

6

Lammbiffar forts: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek biffarna i 8-10 min.

7

Morotstzatsiki: Skala morötterna och riv till tzatzikin.

8

Blanda de rivna morötterna med yoghurten i en skål. Pressa ner 1 vitlökklyfta och rör om. Smaka av med salt och peppar, samt eventuellt en vitlöksklyfta till.

Arrangera den ugnsbakade sötpotatisen på tallrikar och fördela biffarna/köttbullarna över. Strö över ruccolan och klicka slutligen över morotstzatsikin.