Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lammfärsbiffar | ||
1 krm | Chilipulver | |
0,5 tsp | Salt | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Mynta - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Lammfärs | |
Till servering | ||
4 pc. | Sötpotatis | |
60 g | Ruccolasallat | |
Morotstzatsiki | ||
2 pc. | Vanliga morötter | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Sötpotatis: Värm ugnen till 225 grader.
Skölj och skiva sötpotatisen i centimetertjocka skivor. Strö ut skivorna över en plåt. Pensla på olja och salta.
Lammbiffar: Skala och riv löken. Hacka nötterna fint.
Blanda färs, lök, nötter, ägg och kryddor. Forma till 8 biffar per 500g färs (eller drygt 20 köttbullar om tid finns).
Sötpotatis forts: Ställ in plåten med sötpotatis i ugnen och baka i ca 15 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.
Lammbiffar forts: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek biffarna i 8-10 min.
Morotstzatsiki: Skala morötterna och riv till tzatzikin.
Blanda de rivna morötterna med yoghurten i en skål. Pressa ner 1 vitlökklyfta och rör om. Smaka av med salt och peppar, samt eventuellt en vitlöksklyfta till.
Arrangera den ugnsbakade sötpotatisen på tallrikar och fördela biffarna/köttbullarna över. Strö över ruccolan och klicka slutligen över morotstzatsikin.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt