Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Salt karamelltopping | ||
50 g | Smör | |
1,5 dl | Råsocker Strö | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 dl | Råsocker Strö | |
50 g | Mandelmjöl, (1 dl) | |
1 tsp | Bakpulver | |
0,75 dl | Mellanmjölk | |
50 g | Smör | |
380 g | Svarta Bönor | |
0,5 dl | Kakao |
Sätt ugnen på 180°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 18 cm, med smör och kokos eller mandelmjöl.
Smält smöret.
Skölj bönorna och mixa släta med mjölken i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem med smält smör i bönmixet, rör ihop en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
Smält smöret till karamelltoppingen i en kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och sjud till 122°, rör om då och då så att inte kolan bränner fast i botten. Ringla toppingen över kakan. Strö över flingsalt.
Testa att kolan är klar med termometer eller genom att droppa en klick i ett glas med kallt vatten. Om det går att rulla till en liten boll är den klar.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt