Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
1 dl | Strösocker | |
125 g | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Havregryn | |
Fyllning | ||
2 tbsp | Potatismjöl | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
600 g | Färsk rabarber | |
0,75 dl | Strösocker | |
2 tsp | Kardemummakärnor |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa.
Tryck ut hälften av degen i en stor eller sex mindre formar.
Skala rabarbern och skär i ca 1/2cm tjocka skivor.
Mortla kardemumman och blanda ihop med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Tillsätt rabarbern och blanda så att all rabarber täcks av sockerblandningen.
Fördela rabarbern i formen/formarna och smula över resten av pajdegen.
Grädda i mitten av ugnen - ca 25 minuter för en stor form och 15 min för de mindre, eller tills rabarbern mjuknat och degen fått fin färg.
Servera tillsammans med vispad grädde, vaniljssås eller vaniljglass.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens