Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
0,5 tsp | Chiliflakes | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 tsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
Potatissallad | ||
1 krm | Salt | |
1 pc. | Citron | |
0,25 pc. | Dill - färsk | |
200 g | Färskost Naturell | |
10 g | Basilika - fryst | |
4 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 tsp | Dijonsenap | |
50 g | Pistagenötter Skalade | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Potatissallad: Halvera potatisen på längden och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker och salta. Koka tills potatisen är klar, det tar cirka 15 minuter.
Ta fram en stor fin skål och riv ner citronskal och pressa i citronsaften. Tillsätt olivolja, dijonsenap, basilika och färskost och blanda runt. Finhacka dillen. Rör ner dill, färsk spenat och pistagenötter i skålen.
Lax: Krydda laxen med salt och chiliflakes. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek laxen i cirka 3 minuter på varje sida, den ska ha en nästan rå kärna.
Potatissallad: Häll av potatisvattnet och lägg potatisen i skålen med färskoströran. Blanda om och smaka av med lite salt och peppar.
Servera potatissalladen med nystekt lax.
Näringsvärde: 756 kcal, 33 g protein, 54 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria