Skip to main content
Lime och sojakyckling med sesamris
Hemmakock

Lime och sojakyckling med sesamris

40 minEasy
272,65 kr
4 portions 18,21 kr per portion
Lime och sojakyckling med sesamris

1 tbspOlivolja
3 tbspLimejuice - råpressad
1 tspSesamolja
1 dlSalladslök
1 krmSvartpeppar
1 tbspSesamfrö
3 tbspKinesisk soja
400 gKycklingfile
1 krmVitpeppar
1 tspStrösocker
4 dlJasminris
2 krmSalt
Instructions
1

Bryn kycklingen i olivoljan. tillsätt soja, lime och socker. Krydda med vitpeppar och hälften av saltet. Lägg på lock och låt kycklingen sakta sjuda i ca 30 minuter tills den känns mör. Vänd kycklingen med jämna mellanrum. Smaksätt det kokta riset med sesamfrö och sesamolja samt salladslök, smaka av med peppar och resten av saltet. Skär kycklingen i fina skivor och servera dem med sky och ris.

Photo:

Gunnar Nydrén