Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kex | ||
1 krm | Salt | |
25 g | Hasselnötter | |
2 krm | Svartpeppar | |
75 g | Riven Sveciaost | |
2 dl | Rågsikt | |
1,5 tsp | Strösocker | |
100 g | Smör | |
Marmelad | ||
1 kg | Vanliga Tomater | |
3 g | Vaniljstång | |
1 kg | Strösocker | |
2 pc. | Citron |
Kex Blanda de torra ingredienserna samt ost och kryddor i en matberedare eller i en hög på bakbordet. Tillsätt smöret skuret i småbitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla den till en smal rulle, ca 4 cm i diameter. Låt den ligga kallt en stund. Värm ugnen till 200°C. Skär degrullen med en vass kniv i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 10-12 min. Gott till glögg och extra festligt med små oliver och lite marmelad.
Marmelad: Dela tomaterna och skär bort "roten". Tvätta citrusfrukterna, dela dem och skär i halvmånar. Dela och skrapa vaniljstången. Blanda alla ingredienser och koka marmeladen 2-3 timmar på svag värme. Rör så att marmeladen inte fastnar i botten. Färdigt!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria