Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Senapsmarinad | ||
0,5 dl | Senapspulver | |
1 tbsp | Salvia - färsk | |
1 dl | Äppelcidervinäger | |
0,5 tbsp | Råsocker Strö | |
2 pc. | Äpple Royal Gala | |
800 g | Fläskkotlett | |
500 g | Potatis |
Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse. Knyt om och låt ligga 3–12 timmar i kylskåp.
Fiska upp kotletterna ur marinaden. De behöver inte torkas av. Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Då behöver de inte vändas.
Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida.
Senapsmarinad En slather är en lite tunnare glaze som ofta används i USA. Blanda alla ingredienser noga. Pensla på kött eller fågel under grillning.
Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor.
Photo:
Stefan Wettainen
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1