Skip to main content
Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

3 hEasy
316,25 kr
4 portions 46,01 kr per portion
Kotletter med ben är tåliga och lämpar sig väl till grillning.

Senapsmarinad
0,5 dlSenapspulver
1 tbspSalvia - färsk
1 dlÄppelcidervinäger
0,5 tbspRåsocker Strö
2 pc.Äpple Royal Gala
800 gFläskkotlett
500 gPotatis
Instructions
1

Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse. Knyt om och låt ligga 3–12 timmar i kylskåp.

Fiska upp kotletterna ur marinaden. De behöver inte torkas av. Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Då behöver de inte vändas.

Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida.

Senapsmarinad En slather är en lite tunnare glaze som ofta används i USA. Blanda alla ingredienser noga. Pensla på kött eller fågel under grillning.

Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor.

Photo:

Stefan Wettainen