Skip to main content
Svenskodlad fusilli med ramslökspesto
Lantmännen

Svenskodlad fusilli med ramslökspesto

20 minEasy
368,20 kr
4 portions 45,04 kr per portion
Ett läckert vårrecept som blir som godast när ramslöken är späd. Det brukar infalla ungefär samtidigt som den färska sparrisen börjar titta upp ur jorden. Servera med vår fusilli gjord på svenskt durumvete från Gotland. Tips: om du inte får ta på ramslök kan du byta ut detta mot 100 g ruccola och 1 vitlöksklyfta.

Ramslökspesto
1 dlRapsolja
1,5 dlPrästost
150 gRamslök
1 dlSötmandel Skalad
100 gSparris Färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
4 pc.Ägg
1 krmSalt
400 gFusilli
1 tbspRapsolja
Instructions
1

Börja med peston: Rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna.

2

Mixa samman rostad mandel, ramslök (alt ruccola och vitlökslyfta), riven ost och olja till en slät pesto. För tunnare pesto, tillsätt ev mer vatten.

3

Fräs sparris i rapsolja. Salta och peppra.

4

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

5

Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparrisen. Toppa med pocherat ägg eller en rå äggula. Smaklig måltid.