Skip to main content
Zucchinienchiladas
Mari Bergman

Zucchinienchiladas

45 minMedium
277,55 kr
4 portions 48,92 kr per portion
Vegetariska enchiladas som rullas ihop med zucchini istället för tortillabröd. Fyllningen görs på svamp, valnötter och tomat och enchiladan toppas med crème fraiche och riven ost innan gratinering. En rätt som bara måste provas. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Enchiladas
1 tspProvencalska Örter
1 tbspJapansk soja
2 tspGrönsaksbuljong
2 krmChiliflakes
2 cloveVitlök Vanlig
125 gKörsbärstomater
1 pc.Gul lök
50 gValnötter
1 tbspTomatpuré
1 krmSalt
2 pc.Zucchini
1 tbspOlivolja
280 gPortabellosvamp
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
Sallad
1 tbspOlivolja
125 gKörsbärstomater
0,5 tbspBalsamvinäger
150 gSalladsmix
Topping
0,5 pc.Gräslök - färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
150 gRiven Ost
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Enchiladas: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka portabellosvamp och valnötter. Grovhacka cocktailtomater och lägg åt sidan.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, vitlök och svamp så att svampen vattnas ur. Tillsätt valnötterna när svamp och lök fått lite färg och stek i ytterligare 2 min.

4

Tillsätt provencalska örter, chiliflakes, grönsaksbuljong, tomatpuré och soja. Fräs samman under omrörning i 1 min. Tillsätt cocktailtomaterna och vatten och krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt svampfräset sjuda på medelvärme i 5 min.

5

Hyvla tunna skivor av zucchinin med en potatisskalare så att du får minst 36 st skivor.

6

Lägg tre zucchiniskivor ihop åt gången så att de ligger lite omlott över varandra. Fördela 2 msk svampfyllning i änden mot dig. Rulla ihop till en rulle och lägg zucchinirullarna med skarven ner i en ugnsfast form. Upprepa samma procedur tills du har 12 st zucchinirullar.

7

Topping: Täck zucchinirullarna med creme fraiche och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Finhacka gräslöken.

8

Sallad: Halvera cocktailtomaterna och blanda med sallad i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger.

9

Strö den finhackade gräslöken över de gratinerade zucchinienchiladasen och servera med sallad vid sidan av. Ät och njut!

Näringsvärde: 409 kcal, 17 g protein, 31 g fett, 14 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir