Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
170 g | Ankfett | |
4 pc. | Bakpotatis | |
1 krm | Salt |
Skala potatisarna och skär i stavar – ca 1x1 cm i diameter. Lägg stavarna i kallt vatten 10 min för att få bort överflödig stärkelse.
Häll av och koka upp vatten i en kastrull, lägg i potatisstavarna och koka 5 min. Häll av och lägg stavarna att torka på en kökshandduk.
Lägg över stavarna på en plåt med bakplåtspapper och täck dem noga med ankfett. Sätt in i ugnen på 200 grader, ta ut och vänd runt i stavarna efter 15 min och sätt sedan in dem i ytterligare 10-15 min tills de är gyllenbruna och helt genomstekta.
Servera genast med salt efter smak och varför inte lite hemslagen bearnaisesås – underbart gott som egen rätt eller som tillbehör!
Photo:
Werners Gourmetservice
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt