Skip to main content
Oxstek
Hemmakock

Oxstek

1 hMedium
219,80 kr
4 portions 32,23 kr per portion
Oxstek

1,5 pc.Lagerblad
1,66 dlRött matlagningsvin
0,66 kgHögrev
2 cloveVitlök
0,33 dlOlivolja
10 pc.Vitpeppar Hel
0,66 LVatten
1 pc.Kanel Hel
Tillbehör
100 gHalloumi
400 gPenne
Instructions
1

Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna. Stek köttet på stark värme till dess att det är ordentligt brynt runt om. Tillsätt pepparkorn, lagerblad, kanel och vattnet. Låt sjuda till dess att köttet är nästan klart. Tillsätt sedan vinet och koka tills det bara återstår en fin sky. Skär steken i skivor och häll sedan hälften av såsen över den skivade steken och resten över den kokta pastan och rör sedan ner riven Halloumi i pastan.