Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Strösocker | |
50 g | Halloumi | |
1 krm | Salt | |
50 g | Ölkorv | |
350 g | Inlagd Paprika | |
8 dl | Kycklingfond | |
1 krm | Svartpeppar | |
Vitlöksbröd | ||
60 g | Ruccolasallat | |
2 clove | Vitlök | |
2 pc. | Plommontomater | |
20 g | Smör | |
0,5 pc. | Rödlök | |
200 g | Fetaost | |
2 pc. | Ciabatta |
Koka upp 8 dl kycklingfond, se förpackning. Mixa fonden tillsammans med en burk grillad paprika till en slät soppa och låt sjuda på medelvärme.
Finhacka ölkorv och halloumiost. Smaka av soppan med salt, peppar och socker. Lägg hacket i soppskålar och slå över soppan precis innan servering.
Tänk på att korv och ost tillför sälta till soppan så var försiktig med saltet. Dekorera gärna med lite ölkorv ovanpå soppan.
Bröd:
Skär fyra rejäla brödskivor och lägg på en ugnsplåt. Pressa vitlök och blanda med lite smör. Bred på och smula osten jämt över bröden.
Gratinera bröden i ugnen på full grilleffekt tills de är gyllenbruna. Blanda ruccolasallad, tärnade tomater och finhackad lök i en bunke.
Ta ut bröden och låt dem svalna något innan de toppas med salladen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana