Skip to main content
Parmesanrostad brysselkål
Mari Bergman

Parmesanrostad brysselkål

30 minEasy
216,70 kr
4 portions 28,66 kr per portion
Krispigt rostad brysselkål med parmesan är perfekt att servera som ett snacks eller tillbehör till en varmrätt.

Från ditt skafferi
1 tspFlingsalt
2 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar
2 tbspOlivolja
Köp hem
1 dlMajonnäs Smaksatt
1 pc.Citron - Eko
100 gParmesanost
1 tspItaliensk Salladskrydda
700 gBrysselkål
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Dela brysselkålen på mitten och skala och riv vitlök. Blanda samman i en bunke och tillsätt salladskrydda, flingsalt, peppar och olja.

3

Finriv parmesanosten och tillsätt till brysselkålen.

4

Fördela brysselkålen på ugnsplåten och rosta i ugnen i ca 15 min.

5

Lägg upp brysselkålen på ett fat och tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft. Servera tillsammans med valfri smaksatt majonnäs.

Photo:

Roland Persson