Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
50 g | Svarta oliver | |
2 clove | Vitlök | |
800 g | Lammracks | |
200 g | Vattenmelon | |
50 g | Ruccolasallat | |
0,5 L | Jordgubbar | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
0,5 tsp | Salt | |
200 g | Grillost | |
0,5 pc. | Citron | |
6 tbsp | Olivolja |
Blanda citronskal, vitlök (finhackade), salt och olivolja till en marinad. Lägg lammracksen i en påse och häll över marinaden, låt köttet ligga i marinaden ca 20 minuter. Torka av marinaden och grilla köttet ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
Skär Grilloumin i skivor (ca 7 skivor på ett paket) lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av.
Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och skär melonklyftorna i bitar. Blanda jordgubbar och melon med hackad mynta. Vänd i ruccola, olivolja och oliver. Pensla lite olivolja i en grillpanna och värm den. Lägg i osten och grilla på båda sidor. Skär den grillade osten i cm stora bitar och lägg i salladen precis innan servering. Garnera salladen med myntakvistar och servera till grillat kött.
1 Vattenmelon Hel Liten Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt