Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Halloumi | |
1 tbsp | Olivolja | |
10 g | Smör | |
187,5 g | Mjukt tunnbröd | |
1 tsp | Salt | |
1 kg | Broccoli Färsk | |
1 pc. | Purjolök | |
Salsa romesco | ||
1 tsp | Salt | |
50 g | Mandlar | |
2 pc. | Röd Paprika | |
1,5 dl | Olivolja | |
1 tbsp | Rödvinsvinäger | |
2 tsp | Chilipulver | |
0,1 pc. | Formfranska | |
1 clove | Vitlök | |
1 tbsp | Vatten |
Rosta paprikorna. Detta görs bäst genom att varje paprika delas i 4 delar som lägges med skinnet nedåt i 200 graders ugnsvärme tills de börjar se lite bruna ut i kanterna och något bubbliga. (inte för länge, då blir de tunna). Lägg dem genast i en plastpåse. Efter ca 10 minuter är det lätt att dra av skalet med en kniv.
Bred smör på brödet. Mixa salsans ingredienser, utom olivoljan, till en slät massa. Tillsätt olivoljan försiktigt samtidigt som du mixar - först droppvis, sedan i en fin stråle.
Smaka av salsan med salt. Skiva halloumi och stek den utan fett i het teflonpanna. Värm en teflonpanna och stek broccoli och purjolök i olivolja, vatten och salt under lock i 3-4 minuter. Lägg broccoli, purjolök och halloumi på tunnbröden. Tillsätt sedan så mycket salsa romesco du önskar. Rulla ihop tunnbröden.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko