Skip to main content
Bläckfisksallad
Fontana

Bläckfisksallad

30 minEasy
350,75 kr
4 portions 49,84 kr per portion
Bläckfisksallad

1 krmSvartpeppar Malen
1 kgBläckfisk
0,5 pc.Persilja - färsk
1,16 dlOlivolja
1 tbspTorkad oregano
0,66 pc.Röd Paprika
0,83 dlVinäger
125 gSalladslök
1 krmSalt
2 cloveVitlök
Instructions
1

Skölj bläckfisken, lägg den i en kastrull och slå på vatten och vinet så att det täcker. Koka upp på svag värme. Låt koka tills fisken har mjuknat. Ta upp den och rensa bort allt skinn så att det bara är det vita köttet kvar. Skär bläckfisken, paprika och vårlök i bitar. Lägg alla övriga ingredienser i ett kärl med lock, eller en shaker, och skaka så att såsen blandas. Häll den över bläckfisken och servera antingen varm eller kall. Den kokta bläckfisken kan sparas i kylen i flera dagar i ett tätslutande kärl.