Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,4 tbsp | Kanel | |
0,6 dl | Olivolja | |
1,2 dl | Mannagryn | |
0,4 dl | Sötmandel Spån | |
Sockerlag | ||
0,8 pc. | Kanel Hel | |
1 pc. | Nejlikor | |
0,1 pc. | Citron | |
1,2 dl | Strösocker | |
4 dl | Vatten | |
Garnering | ||
0,5 tsp | Kanel | |
100 g | Körsbärsmarmelad | |
30 g | Valnötter |
Häll upp vattnet i en liten kastrull, och koka upp tillsammans med socker, kanel, citronskal och nejlika. Låt puttra i 5 minuter.
Värm upp olivolja i en kastrull och bryn mandelspån, kanel och mannagryn tills de blir gyllenbruna. Ta av från spisen och häll över det varma sockerlaget lite i taget och rör om. När smeten släpper från kanterna på kastrullen har den fått rätt konsistens. Häll över i en kakform och låt svalna.
Vänd och stjälp över kakan på ett serveringsfat. Strö över kanel och garnera med valnötter. Serveras med körsbärsmarmelad.