Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
75 g | Valnötter | |
0,6 tbsp | Honung | |
0,6 tbsp | Strösocker | |
0,2 tsp | Kanel | |
50 g | Filodeg | |
60 ml | Vatten | |
Siraps blandning | ||
0,2 pc. | Citron | |
0,4 pc. | Kanel Hel |
Blanda valnötter, socker och kanel. Smörj en stor ugnssäker form. Skär filodegen(2,5 blad) till formens längdstorlek. Ta av lite extra då den krymper i ugnen. Täck över den resterande degen med en fuktig duk för att hindra den att torka. Varva sedan fyllning med 4 blad åt gången, pensla varje blad med smält smör även det översta lagret. Skär baklavan nästan ända till botten i diamant eller triangel format. Fukta med vatten för att hindra kanterna att dra ihop sig i ugnen. Baka desserten i ugn i ca 35-45 min. tills den är gyllenbrun. Under tiden, Koka upp ingredienserna till sirapsblandningen. Rör om tills sockret har smält. Låt sjuda i 10 min. och rör om då och då. Låt baklavan svalna, häll sedan över siraps blandningen och låt den stå i ca 10 min. (Vid användning av rosvatten, fukta detta över.) Skär baklavan i bitar och servera.
Tillagningstid ca 2 timmar varav 35-40 min i ugn.
Ca 20-25 bitar Per portion 257 kalorier 16 g fett.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel