Skip to main content
Chicken ramen
Kokbok

Chicken ramen

15 minEasy
328,25 kr
2 portions 50,34 kr per portion
Supersmarrig, nyttig soppa som du äter med både sked och pinnar. Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag)

1,5 tbspJapansk soja
150 gRisnudlar
1 LVatten
1 tspRapsolja
1 cloveVitlök Vanlig
6 pc.Färska champinjoner
2 krmSvartpeppar Malen
250 gKycklinglårfile, (1/person)
2 pc.Hönsbuljong
30 gFärsk bladspenat
3 tspSesamolja
5 gCitrongräs Torkad, (2 tsk)
0,5 pc.Purjolök
Instructions
1

Skär kycklinglårfiléerna i bitar och skiva champinjonerna.

2

Stek kycklingen i en stekpanna i olja med lite svartpeppar och pressad vitlök. Tillsätt champinjonerna och stek några minuter till.

3

Lägg över i en kastrull. Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar. Koka i 5 minuter.

4

Servera i djupa skålar.