Skip to main content
Spenatpaj
Hemmakock

Spenatpaj

1 h 30 minEasy
236,25 kr
4 portions 29,24 kr per portion
Spenatpaj

Tillbehör
600 gPrinskorv
Fyllning
2 pc.Ägg
2 dlKvarg 10 procent
3 pc.Ansjovisfiléer
2 pc.Gelatinblad
1 pc.Rödlök
150 gSpenat Hackad Fryst
200 gKavring
50 gSmör
Instructions
1

Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör hastigt ihop det till en smulig massa. Tryck ut brödmassan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten i 5 minuter i en skål. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Värm hälften av kesellan i en kastrull på låg värme. Lägg i gelatinbladen och rör om tills de har smält. Tillsätt övriga ingredienser. Fördela fyllningen i pajformen. Låt stå i kylen 1 timme. Strö över lite färsk spenat eller grovhackad bladpersilja och servera till prinskorven.