Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 dl | Smetana | |
2 tbsp | Citron, ca 0,5 st | |
1,5 dl | Vatten | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
300 g | Kycklingbacon | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
65 g | Spenat Blad | |
400 g | Farfalle |
Pasta: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och bacon på medelvärme i ca 3 min. Tillsätt smetana och pastavatten och låt koka ihop i ca 5 min.
Skölj och finhacka gräslök. Skölj citronen och finriv skalet. Tillsätt gräslök, citronskal, citronsaft, ärtor och spenat till baconsåsen.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med baconsåsen i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på tallrikar eller servera direkt ur kastrullen.
Näringsvärde: 654 kcal, 29 g protein, 21 g fett, 81 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1