Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostad potatis | ||
1 tsp | Flingsalt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
Brysselkålssallad | ||
500 g | Brysselkål | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
Tofu | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
50 g | Parmesanost | |
1 dl | Ströbröd | |
500 g | Tofu | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
Parmesankräm | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Parmesanost | |
1 tsp | Honung Flytande |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad potatis: Tvätta och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och salt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i ca 30 min.
Parmesankräm: Riv parmesanost (riv även till tofun och lägg åt sidan) och mixa med creme fraiche och honung till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Brysselkålssallad: Skölj brysselkålen och strimla den tunt med en mandolin eller för hand. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.
Tofu: Pressa tofun på vätska i en handduk och skär den i skivor. Krydda med salt och chiliflakes på båda sidor.
Vispa upp ägget i en skål. Blanda ströbröd och riven parmesanost på en tallrik.
Vänd tofuskovorna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofuskivorna på medelhög värme i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta.
Servera den panerade tofun med rostad potatis, parmesankräm och brysselkålssallad.
Näringsvärde: 764 kcal, 38 g protein, 38 g fett, 60 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel