Skip to main content
Bruschetta med bönsallad
Hemmakock

Bruschetta med bönsallad

30 minEasy
221,75 kr
4 portions 21,95 kr per portion
Bruschetta med bönsallad

4 sliceLantbröd
1 cloveVitlök Vanlig
2 tbspOlivolja
Vinägrett
1,5 tbspBalsamvinäger
5 tbspOlivolja
1 tspSambal Oelek
1 cloveVitlök Vanlig
Till bönsalladen
70 gRuccolasallat
410 gVita Bönor Stora
35 gVästerbottensost
410 gKidneybönor
Instructions
1

Grilla brödskivorna på bägge sidor (i grillpanna på spisen, i brödrost eller över träkol). Gnid in brödskivans ena sida med vitlöksklyftan(skalad). Pensla med olivoljan.

Gör vinägretten: Rör ihop balsamvinägern med salt, sambal och den pressade vitlöksklyftan. Tillsätt olivoljan och rör ihop.

Blanda vinägretten med bönorna. Lägg rikligt med rucolasallad på brödet och lägg därefter på bönsalladen. Hyvla över färsk parmesanost eller Västerbotten.