Skip to main content
Italiensk zabaglione med frukt och bär
Hemmakock

Italiensk zabaglione med frukt och bär

10 minEasy
219,70 kr
4 portions 27,07 kr per portion
Italiensk zabaglione med frukt och bär

Till servering
100 gHallon och blåbär Fryst, (1,5 dl)
60 gJordgubbar, (0,5 dl)
0,5 kgAnanas, (0,5 st)
0,5 pc.Granatäpple
4 pc.Ägg
1 pc.Vaniljstång
4 tbspStrösocker
5 tbspDessertvin
Instructions
1

Dela äggen och separera gulor från vitor. Vispa äggulor, socker och vanilj poröst och luftigt i en metall- eller porslinsbunke. Sätt ner bunken i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden till såsen börjar tjockna. Den får inte koka. Tillsätt Dessertvinet lite efter hand under vispningen. Servera direkt med frukt och bär.