Skip to main content
Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka
Mari Bergman

Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

20 minEasy
289,30 kr
2 portions 70,96 kr per portion
Smakrik biffstroganoff med nudlar och fräsch inlagd gurka, lika gott till vardagsmiddagen som till helgen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
200 gShiratakinudlar
Gurka
1 tspRapsolja
2 tspVitvinsvinäger
2 tbspVatten
1 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gurka
2 krmSalt
Biffstroganoff
300 gLövbiff
1 pc.Rödlök
2 tspRapsolja
0,5 pc.Persilja - färsk
0,75 tbspKalvfond Buljong
1 dlVatten
1 tspVitvinsvinäger
1 tspDijonsenap
1 tbspTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlHavrefraiche
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
Instructions
1

Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med vatten, vitvinsvinäger, olja, honung, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan och låt dra till servering.

2

Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten till nudlarna.

3

Biffstroganoff: Strimla lövbiffen. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop tomatpuré, havre fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och fond i en skål.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kött, lök och vitlök på hög värme så att det får fin färg. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt såsen och låt alltsammans puttra ihop 2 min.

5

Tillbehör: Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet, rör om och sila av vattnet med detsamma.

6

Servering: Lägg upp nudlar och biffstroganoff på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med inlagd gurka.

Näringsvärde: 449 kcal, 36 g protein, 26 g fett, 18 g kolhydrater

Photo:

Susanna Blåvarg