Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
220 g | Hallon och blåbär Fryst | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 tsp | Ättiksprit | |
1 L | Vaniljglass | |
1 dl | Lingon | |
65 g | Hasselnötter | |
4 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 100°C.
Separera äggen och vispa äggvitor och ättikssprit till ett hårt skum.
Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills vitorna är blanka och smidiga. Vänd ner lingonen.
Klicka ut (2 maränger/person)på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen tills marängerna känns torra och luftiga, ca 45 minuter.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna några minuter. Gnugga av skalet och hacka nötterna.
Rör ihop vaniljglass, bär och hasselnötter. Fördela glassen på varsin maräng och lägg en maräng ovanpå.