Skip to main content
Strimlad kotlett med salladsknyten
Hemmakock

Strimlad kotlett med salladsknyten

30 minMedium
335,90 kr
4 portions 38,38 kr per portion
Strimlad kotlett med salladsknyten

0,25 pc.Mynta - färsk
2 pc.Lime
1 tbspSolrosolja
600 gFläskkotlett
0,5 pc.Dill - färsk
1 krmChiliflakes
0,25 pc.Plocksallat
Sås
2 cloveVitlök
1 tbspKoriander - torkad
4 tbspFisksås - Asiatisk
2,5 pc.Lime
2 tbspStrösocker
Instructions
1

Skär långa strimlor av kotletten på längden. Plocka sallad, mynta och dill. Lägg i "buketter" på ett fat. Skär limen i klyftor. Rör samman ingredienserna till såsen. Stek köttet i olja på hög värme i 3 min. Salta och strö på lite chiliflakes. Lägg köttet på fatet och dekorera med limeklyftorna. Rör samman fisksås, pressad vitlök, socker, koriander och saften av lime till såsen och servera den i "doppvänlig" skål vid sidan om.

Vid bordet fyller man salladsbladen med mynta och dill, viker ihop till små knyten och doppar i såsen. Servera tillsammans med köttet.