Skip to main content
Midsommardröm - smörgåstårta
Hemmakock

Midsommardröm - smörgåstårta

2 hEasy
667,04 kr
8 portions 63,45 kr per portion
Midsommardröm - smörgåstårta

Kryddigt bröd
1 tbspAnis
1 pc.Ägg
1 tbspTimjan - torkad
50 gJäst Original Färsk
12 dlVetemjöl
2 tspTorkad gurkmeja
5 dlVatten
1 tbspKummin
6 pc.Fikon Färska
600 gVanliga Tomater
300 gLufttorkad Skinka
200 gRostbiff Pålägg
40 gRuccolasallat
1 pc.Mynta - färsk
1 pc.Koriander - färsk
Hummus
1 tspSpiskummin
0,5 tspSvartpeppar Malen
1 dlOlivolja
100 gKvarg 10 procent, (1 dl)
1 tspKoriander - torkad
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
400 gKikärtor
Chévre- och dadelröra
500 gKvarg 10 procent, (5 dl)
1 tspSalt
0,5 tspSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
120 gDadlar Färska
300 gGetost, Chevre
Instructions
1

Kryddigt bröd: Blanda jäst, vatten (den stora mängden vatten som står angivet i receptet skall vara ljummet, medan den lilla mängden kallt) och kryddor i en bunke. Rör tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt mjölet, spara 1 dl till utbaket. Arbeta degen smidig. Jäs 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.

3

Knåda degen på mjölat bakbord. Jäs ytterligare 20 min i en smord bakform. Pensla med ägg.

4

Baka i nedre delen av ugnen i 175ºC ca 30 min. Låt svalna på galler.

5

Hummus: Mixa kikärtor, vitlök och kryddor i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle under mixningen. Blanda ner kesella och ställ in i kylen.

6

Chèvre- och dadelröra: Skär bort ytterkanten och mosa sedan osten, blanda den med kesella. Kärna ur och tärna dadlarna. Blanda samman allt.

7

Montering: Skiva brödet som en tårtbotten i tre delar. Bred hälften av chévreosten på bottenlagret, fördela ytterlår, hälften av tomaterna och hälften av korianderbladen ovanpå.

8

Bred hummus på det andra brödlagrets bägge sidor. Fördela ut 2 paket skinka, tomat och koriander. Lägg på det tredje brödlagret. Toppa med resterande chèvreröra, fikon och mynta.