Skip to main content
Burrito bowl med tortillachips
Mari Bergman

Burrito bowl med tortillachips

30 minEasy
243,35 kr
4 portions 43,31 kr per portion
Lättlagad bowl med mexikanska smaker som kommer uppskattas av stora och små. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,31

Topping
2 pc.Avokado
60 gSalladslök
0,5 pc.Gurka
2 pc.Tomater
100 gTortillachips
340 gMajskorn
1 pc.Lime
Burrito bowl
380 gKidneybönor
21 gTaco Kryddmix Original
0,5 tbspRapsolja
75 gRiven Ost
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Röd Paprika
380 gSvarta Bönor
3 dlBasmatiris, ( 4 port)
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Burrito bowl: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Sila av bönorna och spola i kallt vatten.

4

Skölj och tärna paprika och skala och riv vitlök.

5

Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs bönor, paprika och vitlök med tacokryddan i ca 2 min. Strö över ost och sätt in stekpannan i ugnen i 10 min.

6

Topping: Sila av majsen. Skölj och skär tomat och gurka i bitar. Strimla salladslöken och skiva avokadon. Skär limen i klyftor.

7

Burrito bowl: Ta ut de ostgratinerade bönorna från ugnen. Ta fram fyra djupa tallrikar. Fördela ris i botten av varje tallrik och placera ut alla grönsaker runt om. Toppa med bönor och tortillachips. Klart att servera.

Näringsvärde: 777 kcal, 27 g protein, 25 g fett, 103 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir