Skip to main content
Linssoppa med ruccola- och skinksallad
Hemmakock

Linssoppa med ruccola- och skinksallad

30 minEasy
348,60 kr
4 portions 43,87 kr per portion
Linssoppa med ruccola- och skinksallad

400 gKokt Skinka
80 gRuccolasallat
100 gGoudaost Skivad
TILL SERVERING
1 tspOlivolja
0,5 tspFlingsalt
LINSSOPPA
0,2 pc.Färsk timjan
150 gCitron, (1 st)
2 pc.Gul lök
1 LVatten
2 cloveVitlök Vanlig
100 gVanliga morötter
2 dlRöda Linser
0,7 pc.Zucchini
1 pc.Grönsaksbuljong
Instructions
1

Fräs lök, skivad vitlök och tärnade morötter till soppan i lite olivolja i en kastrull i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt buljong, linser och riven zucchini. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med timjanblad, citronskal, salt och peppar.

Strimla skinkan och blanda med ost och ruccola i en skål. Servera soppan i en skål och toppa med skinksalladen. Droppa över olivolja och strö på lite salt.