Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 L | Vaniljglass | |
Pajskal | ||
100 g | Florsocker | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Vaniljsocker | |
1 pc. | Ägg | |
1 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
Rödvinskokta päron | ||
5 pc. | Päron | |
1 pc. | Kanel Hel | |
2 dl | Strösocker | |
3 pc. | Stjärnanis | |
5 dl | Rött matlagningsvin | |
Kokosfyllning | ||
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Sirap | |
40 g | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
4 dl | Riven kokos |
Skala päronen. Koka rödvin, socker och kryddor. Lägg i päronen och sjud dem under lock i 10 minuter. Lägg päronen i en rengjord burk och häll på lagen. Sätt på locket och låt päronen svalna i lagen.
Finfördela smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform, 20 cm i diameter med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Sätt in i frysen 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 200°. Sänk ugnsvärmen, direkt före gräddningen till 175°. Grädda pajskalet direkt ifrån frysen ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos, sirap och smält smör till kokosfyllningen. Lägg fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Ta upp päronen ur lagen och dela dem på mitten. Lägg päronhalvorna på medelvarm glöd på grillen. Grilla några minuter på ena sidan så att de får ett fint mönster och blir ljumma. Lägg päronhalvorna på pajen och servera med vaniljsås eller glass.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Matlagningsvin Rött 250ml Garant