Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citrusmousse | ||
2 pc. | Ägg | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
2 dl | Kesella Vanilj | |
5 pc. | Gelatinblad | |
1 pc. | Apelsin | |
0,75 dl | Strösocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
Chokladmousse | ||
100 g | Vit Blockchoklad | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 pc. | Ägg | |
Till garnering | ||
0,25 pc. | Citronmeliss | |
25 g | Mörk chokladkaka |
Börja med citronmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Riv citrusfrukterna och pressa ur saften. Skilj äggvitor och äggulor åt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
Vispa äggulor och socker i en annan. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Rör även ner kesellan.
Krama ur vattnet på gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i äggblandningen. Vänd ner äggvitan och häll upp moussen i portionsglas. Ställ kallt att stelna.
Vispa grädden till den vita moussen. Dela chokladen i rutor och smält chokladen i vattenbad på svag värme eller i mikrovågsugnen ca 1 minut.
Blanda smält choklad, grädde och äggulor. Klicka ut eller spritsa ut chokladmoussen över citronmoussen och ställ kallt.
Garnera moussen med godisägg eller riven mörk choklad och citronmeliss.
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1