Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grön sparris | ||
1 tsp | Strösocker | |
500 g | Sparris Grön | |
0,5 tsp | Salt | |
Pocherat ägg | ||
1 tsp | Ättiksprit | |
4 pc. | Ägg | |
Hollandaisesås | ||
3 pc. | Ägg | |
250 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
0,5 tsp | Strösocker | |
150 g | Citron |
Grön sparris: Skär bort den nedre delen av sparrisen och skala bort det yttersta skalet från stjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt sockret. Koka sparrisen på hög värme i 2–3 minuter, tills den är mjuk men fortfarande har ett lätt tuggmotstånd. Lägg den hastigt i isvatten för att avsluta kokningsprocessen. Plocka upp sparrisen ur vattnet och låt rinna av.
Pocherat ägg: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt ättikan. Sänk värmen så att vattnet endast sjuder. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp. Lägg försiktigt i äggen i det sjudande vattnet, två åt gången räcker, och låt dem sjuda varsamt i 2–3 minuter. Ta försiktigt upp äggen ur vattnet med en hålslev och krydda med salt och peppar.
Hollandaisesås: Smält och skira smöret. Separera äggulan från vitan. Vispa upp äggulorna med 2-3 msk pressad citronsaft och socker i en värmetålig skål (inte av metall) över ett sjudande vattenbad. Det är viktigt att det inte är för varmt eftersom äggulorna då kan koagulera. Häll i en tunn stråle ner smöret i äggulorna under konstant vispning tills det blivit en tjock och krämig sås. Krydda med salt.
Vid servering: Fördela den nykokta sparrisen med topparna snett nedåt (mot gästen) på tallrikarna. Lägg ett ljummet ägg ovanpå och skeda hollandaisesås över. Peppra och garnera med blommor.
Photo:
Katarina Di Leva
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt