Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bolognese | ||
1 tbsp | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
50 g | Stjälkselleri | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Rapsolja | |
400 g | Vegetarisk Färs | |
780 g | Krossade Tomater | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
Tillbehör | ||
400 g | Spaghetti | |
50 g | Parmesanost |
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme i ca 7-8 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sellerin.
Tillsätt ytterligare olja till färsen samt lök, vitlök, selleri, basilika och oregano. Fräs under omrörning tills lök och selleri är mjuk.
Tillsätt tomatpuré och stek i 1 min.
Tillsätt balsamvinäger, soja, krossade tomater, vatten, buljong/fond, salt och peppar. Låt såsen puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om då och då.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Smaka av färssåsen med salt och peppar. Tillsätt finhackad basilika.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med färssåsen. Lägg upp på tallrikar och riv över rikligt med parmesanost.
Photo:
Pelle Bergström
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta