Skip to main content
Fiskfilé i ugn
Hemmakock

Fiskfilé i ugn

1 h 30 minEasy
301,65 kr
4 portions 38,91 kr per portion
Fiskfilé i ugn

Tillbehör
6 dlLångkornigt Ris
1 pc.Persilja - färsk
1 dlHovmästarsås
1 krmVitpeppar Malen
500 gTorskfilé Fryst
1 dlVispgrädde
0,5 tspVitvinsvinäger
1 tspSalt
1 tbspMat & Bak Smör/Margarin
1 pc.Purjolök
0,5 tspCitronjuice - råpressad
Instructions
1

Skölj och skär purjolöken i strimlor. Fräs den i matfettet. Lägg purjolöken i en ugnssäker form. Klipp persilja över. Lägg sedan filéerna lite omlott över det kryddgröna. Salta. Blanda citronsaft och vitvinsvinäger och fördela över fiskfiléerna. Vispa grädden fast och smaksätt den med hovmästarsås och peppar. Bred grädden över fisken. Gratinera i 225°C, 20-25 minuter. Servera med ris.