Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
30 g | Salladsmix | |
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Olivolja | |
Broccoligratäng | ||
1 tbsp | Vatten | |
250 g | Broccoli Färsk | |
250 g | Körsbärstomater Eko | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
40 g | Parmesanost | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Värm ugnen till 175 grader.
Broccoligratäng: Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Skala stammen och skär i tunna skivor. Skölj och halvera tomaterna. Fördela tomater och broccoli i en ugnsfast form och strö över 1 krm salt och 1 krm peppar.
Riv parmesanost och blanda med creme fraiche, vatten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Fördela ostblandningen över broccoli och tomater. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen under gratängen i ca 12-15 min. Eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera broccoligratängen med stekt kyckling och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 499 kcal, 50 g protein, 27 g fett, 11 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria