Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping och pensling | ||
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Ägg | |
Mördeg | ||
1 dl | Florsocker | |
100 g | Smör | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
4 dl | Vetemjöl | |
1 pc. | Ägg | |
Fyllning | ||
50 g | Smör | |
0,5 tsp | Vaniljsocker | |
100 g | Mandelmassa | |
1 pc. | Ägg | |
Rabarber | ||
1 tbsp | Potatismjöl | |
2 tbsp | Strösocker | |
300 g | Färsk rabarber |
Rör ihop vetemjöl, florsocker och bakpulver till en smulig massa med fingrarna eller med hjälp av matberedare. Knäck i ägget och blanda ihop till en deg. Låt stå kallt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i önskat format, tex stänger eller bitar. Blanda rabarber med strösocker och potatismjöl.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller på mjölat bakbord till ca 30 cm i diameter (2 mm).
Fyllning: riv mandelmassan grovt. Bland ihop med rumsvarmt smör, vaniljsocker och ägg. Bred ut fyllningen över degen, lämna ca 3-5 cm längs kanterna. Lägg ut rabarbern över fyllningen. Vik sedan in kanten och pensla med uppvispad äggula. Grädda pajen tills den fått fin färg, ca 30 minuter.
Värm honung 1 par sekunder i mikron tills den är lättflytande. Pensla honung över rabarbern. Pynta gärna med ett par myntablad och servera med lite lättvispad grädde eller vaniljvisp.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens