Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
0,5 pc. | Gurka | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
Lime-vinägrett | ||
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Lime | |
1 dl | Olivolja | |
Rostade rotfrukter | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
350 g | Morötter | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
500 g | Palsternacka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfrukter: Skala palsternacka och morötter och skär i stavar. Skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt salt och peppar efter smak. Blanda runt och sätt in i ugnen i ca 30 min.
Lime-vinägrett: Skölj och finhacka persilja. Rör ihop persilja, olivolja, skal- och saft från lime, honung, salt och svartpeppar.
Sallad: Skölj salladen och gurkan och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken i några minuter på varje sida.
Rostade rotfrukter: Ta ut plåten och skölj och finhacka persilja. Strö persiljan över rotfrukterna.
Servera fisken med rostade rotfrukter och sallad och ringla över lime-vinägretten.
Näringsvärde: 696 kcal. 26 g protein, 54 g fett, 24 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel