Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1 tsp | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Karljohan | |
1 tbsp | Gräslök - färsk | |
Burgare | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
500 g | Älgfärs | |
1 pc. | Romansallat | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Enbär | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
0,5 dl | Gräslök - färsk | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
Bönsallad | ||
1 pc. | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 pc. | Äpplen | |
1 pc. | Blandade bönor | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 tbsp | Olivolja |
Burgare: Hacka gräslöken fint och blanda med färs, salt, timjan, enbär och grädde i en bunke. Forma till 8 små burgare. Stek dem i olja eller smör i en stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärme.
Riv av 8 stora salladsblad och skiva tomaten. Lägg upp på ett fat.
Bönsallad: Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten. Skär äpplena i små fyrkanter och finhacka rödlöken. Strimla ner resten av salladen och blanda med bönor och äpple. Tillsätt olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Sås: Rör ihop crème fraiche med senap och hackad gräslök.
Servera burgarna i salladsblad med en tomatskiva och toppa med en sked sås. Ät tillsammans med bönsalladen.
SMAKLIG MÅLTID!
Näringsvärde: 527 Kcal 36g Protein 29g Fett 26g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1