Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till buljongen | ||
1 tbsp | Salt | |
0,5 tbsp | Vitpeppar Hel | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
900 g | Kycklinglårfile Färsk | |
0,5 pc. | Purjolök | |
2 pc. | Lagerblad | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
2 L | Vatten | |
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
250 g | Sparris Färsk | |
700 g | Potatis Fast | |
Till såsen | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Ättika | |
25 g | Smör | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
2 tbsp | Strösocker |
Buljong: Skölj och hacka dill till såsen men spara stjälkarna till buljongen. Skala lök och morot och skär dem i stora bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten med grönsaker, kryddor och dillstjälkar till en god buljong.
Lägg ned kycklingen och låt den sakta koka i ca 20 min. Lyft upp kycklingen med en hålslev, sila och spara buljongen och täck köttet med plastfilm så att det inte torkar.
Tillbehör: Skala potatis och morötter och skär bort det träiga på sparrisen. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen precis innan servering så att den bara får koka med ca 1 minut.
Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ned mjölet så att det blandas väl. Mät upp 1 l silat kokspad, slå en liten skvätt över så att det får koka in i redningen. Späd på med resterande liter kokspad och grädde och låt koka samman i 10 min. Smaka av såsen med salt, vitpeppar från kvarn, ättika och socker.
Vänd ned kyckling och den hackade dillen i såsen.
Servera kycklingen med de vårliga grönsakerna.
Näringsvärde: Kcal: 571 Fett: 23 g Protein: 46 g Kolhydrater: 41 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt