Skip to main content
Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

45 minEasy
182,10 kr
8 portions 19,33 kr per portion
Matig och kryddig sallad som passar bra med grillat kött eller kyckling. (Tastelines vegokasse v33 2015)

Sallad
4 pc.Majskolv färdigkokt
1 pc.Romansallat
2 pc.Rödlök
400 gInlagd Paprika
1 kgFärskpotatis
Dressing
3 tbspTomatpuré
2 tspOlivolja
1 tspSalt
1 tspTorkad oregano
2 tspJapansk soja
3 cloveVitlök Vanlig
1,5 tspSpiskummin
0,5 pc.Gul lök
1 krmKanel Malen
3 tbspVitvinsvinäger
Instructions
1

Sallad: Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten.

2

Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Låt svalna.

3

Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.

4

Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt.

5

Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soja och olja. Vispa ihop och blanda ner i salladen. (Du kan även mixa ihop alla ingredienser i en matberedare så att du får en slät dressing.)

6

Låt gärna salladen stå och dra en stund innan servering.

Recept och

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt