Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
4 pc. | Majskolv färdigkokt | |
1 pc. | Romansallat | |
2 pc. | Rödlök | |
400 g | Inlagd Paprika | |
1 kg | Färskpotatis | |
Dressing | ||
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Torkad oregano | |
2 tsp | Japansk soja | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsp | Spiskummin | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 krm | Kanel Malen | |
3 tbsp | Vitvinsvinäger |
Sallad: Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten.
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Låt svalna.
Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.
Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt.
Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soja och olja. Vispa ihop och blanda ner i salladen. (Du kan även mixa ihop alla ingredienser i en matberedare så att du får en slät dressing.)
Låt gärna salladen stå och dra en stund innan servering.
Recept och
Photo:
Wolfgang Kleinschmidt
2 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko