Skip to main content
Allt- i- ett kyckling i ugn, baba ganoush och fänkålssallad
Mathem

Allt- i- ett kyckling i ugn, baba ganoush och fänkålssallad

1 hMedium
440,91 kr
4 portions 48,16 kr per portion
Allt-i-ett-rätt på kyckling i ugn, här serverad med baba ganoush och en krispig fänkålssallad.

Sallad
1 tbspOlivolja
1 tbspVinäger
1 pc.Äpple Granny Smith
1 pc.Fänkål Färsk
0,5 pc.Gurka
Kyckling
4 tbspVit balsamvinäger
1,5 tbspHonung
2 tspRosmarin - torkad
900 gKycklingben Färska
0,5 pc.Zucchini
4 tbspOlivolja
1 pc.Rödlök
1 pc.Röd Paprika
2 krmSvartpeppar Malen
250 gVanliga morötter
500 gPotatis Fast
0,5 tspSalt
Baba Ganoush
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
1 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Aubergine
1 krmSalt
1 tbspVinäger
1 tbspOlivolja
1 tbspCitron
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Baba ganoush: Skär auberginerna på mitten. Skär ett par snitt i köttet och ringla över lite olivolja och strö över lite salt. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min. Auberginhalvorna är klara när de har blivit mjuka och fått fin färg.

3

Kyckling: Skala rödlök, morötter och potatis. Skär alla grönsaker i klyftor och lägg dem på en plåt tillsammans med kycklingklubborna.

4

Gör en marinad på olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt, svartpeppar och rosmarin. Häll marinaden över grönsaker och kyckling och blanda runt ordentligt.

5

Sänk ugnen till 200 grader och flytta ner auberginehalvorna längst ner i ugnen om de inte känns klara. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen ca 40 min.

6

Baba ganoush: Ta ut auberginen och lägg över dem på en tallrik. Låt dem svalna lite.

7

Ta ur inkråmet från auberginerna med hjälp av en sked och lägg det i en matberedare tillsammans med olivolja, skalad vitlöksklyfta, citronsaft och fetaost. Mixa till en röra och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

8

Sallad: Skölj grönsakerna. Skiva fänkål och äpple tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i tunna halvmånar och blanda med äpple och fänkål. Ringla över lite olja och vinäger.

Näringsvärde: 34g Protein 34g Fett 35g Kolhydrater 592 KCAL

Photo:

Linnea Swärd