Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mangosalsa | ||
1 krm | Salt | |
1 pc. | Avokado | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Lime | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 pc. | Mango | |
0,25 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spätta | ||
300 g | Rödspättafile | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Riven kokos | |
Blomkålsris | ||
0,5 pc. | Broccoli Färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 100 grader.
Blomkålsris: Skölj blomkål och broccoli. Hyvla blomkålen med hjälp av en osthyvel till ett grovt smul. Finhacka broccolin. Blanda i en skål och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Mangosalsa: Tärna avokadon och finhacka löken. Skölj och finhacka koriander. Skala och tärna mangon. Blanda allting i en skål och tillsätt limesaft, chiliflakes samt salt och peppar efter smak.
Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll kokosflingor på en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa och blomkålsris.
Näringsvärde: 795 kcal, 21 g protein, 55 g fett, 52 g kolhydrater.
Photo:
Anna Winer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria