Skip to main content
Kycklingschnitzel med rostat grönt & spetskålssallad

Kycklingschnitzel med rostat grönt & spetskålssallad

30 minEasy
423,35 kr
4 portions 36,30 kr per portion
Kycklingschnitzlarna med de vitlöksrostade grönsakerna känns som trevligt fredagsmys.

Grönsaker
200 gPalsternacka
2 cloveVitlök Färsk
1,5 pc.Aubergine
Sallad
0,5 tspKummin
200 gYoghurt för Matlagning
1 tbspVit balsamvinäger
200 gSpetskål
0,5 pc.Dill - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
125 gRädisor
1 tspSalt
1 pc.Äpple Granny Smith
Schnitzlar
1 dlVetemjöl
600 gKycklingfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
1 dlStröbröd
1 tspSalt
1 tbspSmör
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Grönsaker: Skala palsternackorna och skär i stavar. Skär auberginen i långa smala klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.

Schnitzlar: På en tallrik knäcker du ägget och vispar upp det. I en andra tallrik har du mjöl och i en tredje häller du ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och en klick smör och stek kycklingen på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och förvara i ugnen tills alla schnitzlar är klara.

Sallad: Skiva spetskålen tunt. Skala och grovhacka äpplet. Skär rädisorna i skivor och finhacka dillen. Lägg allt i en stor skål och tillsätt vit balsamvinäger, kumminfrön, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt yoghurten.