Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsaker | ||
200 g | Palsternacka | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
1,5 pc. | Aubergine | |
Sallad | ||
0,5 tsp | Kummin | |
200 g | Yoghurt för Matlagning | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
200 g | Spetskål | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Rädisor | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Äpple Granny Smith | |
Schnitzlar | ||
1 dl | Vetemjöl | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsaker: Skala palsternackorna och skär i stavar. Skär auberginen i långa smala klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.
Schnitzlar: På en tallrik knäcker du ägget och vispar upp det. I en andra tallrik har du mjöl och i en tredje häller du ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och en klick smör och stek kycklingen på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och förvara i ugnen tills alla schnitzlar är klara.
Sallad: Skiva spetskålen tunt. Skala och grovhacka äpplet. Skär rädisorna i skivor och finhacka dillen. Lägg allt i en stor skål och tillsätt vit balsamvinäger, kumminfrön, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt yoghurten.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1