Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chili sin carne | ||
1 dl | Vatten | |
2 tsp | Spiskummin | |
300 g | Sojafärs | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
380 g | Blandade bönor | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Gul Paprika | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Paprikakrydda | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Chiliflakes | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chili sin carne: Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan.
Hetta upp olja i en djup stekpanna/gryta och bryn vitlök och lök med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i 2 min.
Tillsätt vinäger och fräs samman.
Tillsätt tärnad paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, salt och peppar och låt chili sin carnen puttra i ca 15 min. Rör om då och då.
Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med ev mer salt och peppar.
Tillsätt finhackad persilja och servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 497 kcal, 26 g protein, 10 g fett, 69 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko